Ondrej (42) a Matej (41) z Nededa (okr. Šaľa) zbierajú trofeje po súťažiach v príprave klobás jednu za druhou vďaka receptúre, ktorú zdedili po predkoch. Tajomstvo úspechu sa podľa nich skrýva v maličkostiach.
Ak sa južanské národy chvália svojím prošutom, našou delikatesou je klobása, zdôrazňujú dvaja štyridsiatnici z južného Slovenska.
Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/20455889/klobasa-nie-je-mobil-dvoch-chlapov-ovladla-vasen-korenena-paprikou.html
Hovorí sa, že ak sa remeslo dedí z pokolenia na pokolenie, iste je robené so srdcom a láskou. Zanecháva nezmazateľný rukopis, ktorý pretrvá desaťročia. Nadviazať na remeselný fortieľ si zaumienili aj Ondrej Guľaš a Matej Čaprda. Poznajú od detstva, ich priateľstvo vydržalo roky. Mladí muži z Nededu pokračujú v rodinnej tradícii ako Klobásová manufaktúra. Ich záľubou je výroba dolnozemskej klobásy, o ktorú je veľký záujem. Je originálna a vzniká vďaka desaťročiami overenému receptu. My sme sa Mateja Čaprdu a Ondreja Guľaša povypytovali na ich voňavé remeslo, či budú mať svojich nasledovateľov i na to, aké úspechy ich najviac potešia.
Čítajte viac: https://nitra.dnes24.sk/okres/sala/rozhovor-s-matejom-caprdom-a-ondrejom-gulasom-ich-hobby-je-dolnozemska-klobasa-323965