Voláme sa Ondrej a Matej. Sme potomkovia dolnozemských slovákov. V našich rodinách sa tradícia výroby domácej klobásy zachováva dlhé desťročia. Aj my k tejto tradícii vedieme našich synov. Receptúra sa v našich rodinách odovzdáva z generácie na generáciu. Pravú dolnozemskú klobásu považujeme za výnimočnú delikatesu.
 
Podľa historických materiálov s výrobou klobásy začali Slováci, ktorí sa po vyhnaní Turkov usadili na Veľkej uhorskej nížine. Dolnozemská klobása je známa aj pod názvom " čabianska", keďže sa po druhej svetovej vojne vo veľkom produkovala hlavne v okolí Békešskej Čaby. Dnes sa dolnozemská klobása vyrába v niektorých regiónoch Slovenska, Maďarska, Rumunska a Srbskej Vojvodiny. O jej popularite svedčí aj organizovanie rôznych medzinárodných súťaží a klobásových festivalov v týchto regiónoch, ktorých sa už niekoľko rokov úspešne zúčastňujeme. 
 
Našou snahou je zachovanie tradície výroby dolnozemskej klobásy podľa zvykov našich starých otcov pre ďalšie generácie....
                                                                                       

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by Age Themes